"Wees als een diamant. Laat alle facetten van je persoonlijkheid zien"

wie is joke ?

Kleur, make-up en kleding zijn voor mij van jongs af aan een grote passie. Jarenlang heb ik met veel plezier als make-up adviseur voor Oriflame gewerkt. Vervolgens ben ik als verkoopster in een exclusieve damesmodezaak gaan werken waar ik graag met de klanten meedacht en kleur- en stijladvies heb gegeven. Daarna heb ik 7 jaar als verkoopster in een juwelierszaak gewerkt. Mijn favoriete edelsteen was toen en is nog steeds de diamant. Het is fascinerend hoe een diamant in het volle licht uitbundig alle kleuren van de regenboog weerkaatst. Wat mij nog meer fascineert is dat mensen ook bedoeld zijn om te stralen, om gezien te worden. Wij zijn uiteindelijk nog meer waard dan de duurste diamant. Vanuit deze interesse heb ik een opleiding voor kleuradviseur gevolgd. Hierin kon ik bovenstaande passies combineren met mijn verlangen om mensen nog beter tot hun recht te laten komen.

Kleren maken de man. Een uitspraak die we allemaal kennen. Waar we minder vaak bij stilstaan, is dat kleur minstens zo bepalend is. Kleding en kleur gaan hand in hand. En ze vertellen vaak meer over u zelf dan u misschien vermoedt. Om de schoonheid van een diamant te kunnen zien wordt hij in het volle licht gelegd en niet onder een doek. Net zoals een bloem in de knop. Bloemen hebben zonlicht nodig om open te gaan. Dan wordt de schoonheid en het unieke van de bloem maximaal zichtbaar. Zo werkt een kleuradvies ook; het is alsof u uw gezicht in het zonlicht houdt. U gaat stralen. U komt nog meer tot uw recht. Soms is het zelfs alsof er een denkbeeldige sluier van uw gelaat wordt weggehaald. We bestaan als mens immers uit geest, ziel en lichaam. Gedachten en gevoelens over onszelf of over situaties die we hebben meegemaakt kunnen het effect hebben van een sluier; alsof we niet maximaal zichtbaar (willen) zijn. We durven bijvoorbeeld geen kleur meer te pakken of verbergen ons in een donkere kleur. Tijdens een kleuradvies kan het zijn dat dergelijke gedachtepatronen naar voren komen. Een advies gaat dus uiteindelijk niet alleen over de buitenkant, maar ook over uw binnenkant. Zo kan het zijn dat u innerlijk een verandering doormaakt en behoefte krijgt aan andere kleuren (van kleding). Uiterlijke aanpassing is dan het gevolg van innerlijke verandering. Het proces kan dan ook andersom. Wanneer we aan de buitenkant kleuren gaan veranderen, zal dit onherroepelijk veranderingen teweegbrengen aan de binnenkant. Dit kan betekenen dat u zich mooier gaat voelen en meer zelfvertrouwen krijgt.

Het is mijn wens dat u zich volledig thuis zult voelen terwijl u een persoonlijk advies krijgt. Het gaat uiteindelijk om u en uw wensen.

Kortom, ik zie er naar uit om u te leren kennen en u te mogen adviseren. Koffie en thee met iets lekkers staan voor u klaar.

  • Contact
  • Kleuradvies
  • Wie is Joke ?